Я - класний керівник

вторник, 1 ноября 2016 г.

ХІМІЧНИЙ ДИКТАНТ «ВУГЛЕВОДИ».                                              (11 клас)

Варіант-2.

1.        Виноградний цукор – це тривіальна назва:

 а) фруктози; б) глюкози; в) сахарози; г) глюконової кислоти.                       (0,5б)

2.   Вкажіть формулу глюкози: а) С6Н12О5; б) С6Н12О6; в) С12Н22О11; г) С6Н 11О5.         

                                                                                                                                        (0,5б)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             3. Фруктоза належить до:

а) дисахаридів; б) моносахаридів; в) альдегідоспиртів; г) полісахаридів. (0,5б)

4. Вкажіть речовину яка належить до біополімерів:

 а) клітковина; б) фруктоза; в) крохмаль; г) білок курячого яйця.                 (0,5б)

5. Глюкоза – це:

 а) багатоатомний спирт; б) альдегід; в) альдегідоспирт; г) дисахарид.     (0,5б)

6. Написати рівняння спиртового бродіння глюкози.                                       (1,5б)

7. Вказати молекулярну масу однієї структурної ланки крохмалю.             (1,5б)

8. Скласти рівняння динітрування целюлози.                                                    (1,5б)

9. Яку масу етанолу можна одержати з 72г глюкози в результаті спиртового

бродіння, якщо вихід спирту становить 70%?                                                     (2б)

10. Через баритову воду пропустили вуглекислий газ, добутий в результаті

спиртового бродіння глюкози масою 36г. визначте масу солі, що при цьому

утворилася.                                                                                                                   (2б)












Комментариев нет:

Отправить комментарий